Giftfri & Ekologisk

Giftfri färg

Kalkfärg eller kritfärg; olika namn för samma...

Jeanne d´Arc Living har en färgpalett som består av 60 nyanser matt färg av typen som kallas kalkfärg eller kritfärg. Dessutom finns kalkfärg som väggfärg, varma metallic-färger, skyddande primer/sealer, effektfärg för crackle-effekt, ultramatt och blank varnish för golv och möbler samt en effekt-färg. Du får hjälp med alla produkter steg för steg för att få de bästa resultaten, i bruksanvisningen som finns att köpa här eller om du kontaktar mig, Marie, genom: [email protected]

Att vi ska undvika gifter i vår miljö är idag något självklart, och som tur är börjar flera och flera att tänka på vad de har i sin närmiljö. Min uppfattning är att många småbarnsföräldrar idag är mycket mera medvetna om hur mycket våra kroppar absorberar av det som vi omger oss med, och många väljer därför att måla om barnens ärvda möbler och leksaker med giftfria färger, och till och med då passar dessa "godkända enligt eu-standard för barns möbler" färger mycket bra!

Jag upptäckte Jeanne dÁrc Livings kalkfärger genom en kompis som hade fått ett fantastiskt fint, stort skåp som hon målade i kalkfärg, och sedan gav effekt med vaxer och jag tyckte det blev så fint! När jag sedan tog reda på mer om dessa färger efter att jag fått veta att det fanns såå många olika användningsområden för kalkfärg blev jag eld och lågor... Jag, som så många andra idag, hittade ett rikligt utbud på nätet av kalk/kritfärger och jag insåg att det fanns att välja på...men jag fastnade för just dessa kritfärger eftersom de var helt giftfria, utan animaliskt innehåll och dessutom luktade det inte när man målade med dem. Att de sen faktiskt fungerade lika bra inne som ute trodde jag knappt till en början men det har visat sig stämma! Jag har själv provat alla (!) produkter som säljs på MissBlunds.se:)

Jeanne dÁrc Living är ett danskt företag som funnits sedan 2004 i Kondrup, Danmark.  De erbjuder ett brett utbud av bland annat kalkfärg, hantverk, kläder, hemtextilier, möbler, hobbyartiklar och mer - allt i riktigt nostalgisk lantlig stil. Jeanne dArc Living utformar många produkter själva och en hel del av dem är handgjorda. Företaget har flera grenar, bland annat publicering av egna tidskrifter och böcker. Kalkfärg (eller kritfärg om Du så vill;)

är så tacksamt att måla med! När man upptäcker hur lätt det är att arbeta med färgen får man en aha-upplevelse, det är verkligen bara att doppa penseln i färgen och sätta igång. Färgen har ingen obehaglig doft och den är lätt att stryka på. Kalkfärg är en naturlig, slät och krämig vattenbaserad färg som är härlig och enkel att arbeta med och man kan sätta igång direkt utan att ens behöva slipa först. Färgen är testad enligt eu-standard och den är EN71-3-godkänd för användning på barns leksaker och möbler, vilket är ett stort plus även för känsliga och allergiska personer. Den dekorativa färgen luktar inte och kan användas både inomhus och utomhus! Den har ett vackert och matt utseende när den har torkat och får en len yta.