Vanliga frågor

Fråga: Vad kan jag måla med Kritfärg?

Vad du vill!! Jag har målat möbler, golv, leksaker, väggar, utemöbler, klinkersgolv(!), metall, plastkrukor, vitvaror..... jag har ännu inte hittat något som färgen inte fungerar på. När jag målade diskmaskinen i köket, som var helblank vit,  tog jag först Primer/Sealer på och sedan färg i två lager och när den torkat ca 6 timmar la jag ett lager Primer/Sealer på igen. 

Mina utemöbler står ute året om och färgen håller bättre än traditionell färg, än så länge iallafall. 

Tråkiga, men praktiska och återanvändbara, plastkrukor som jag odlar en del tomater i i växthuset, målades med kalkfärg. Skönt att veta att det inte läcker några gifter till mina grönsaker!

Under "Galleri" i menyn finns bilder på lite av det jag och mina kunder målat:)


Fråga: Är färgen och även vaxet verkligen luktfritt?

Ja, det är det. Jag har fått frågan från flera kunder som använt andra vaxer som de haft problem med dofter, lukter av. Jeanne d´Arc Livings kalkfärgs-produkter ÄR  så gott som helt utan doft, rekommenderade för allergiska och känsliga personer. Man skall dock var medveten om att vaxet tar tid på sig att härda helt, och det är till exempel rekommenderat att inte ställa tunga saker på den nyvaxade ytan första dagarna, för att undvika att det blir märken. 

Fråga: Är det samma kritfärg man använder på väggar som på möbler?

Ja, det är det. Jeanne d´Arc Livings kritfärg finns i 57 nyanser och 3 metallic-effekt färger. 20 av dessa finns att få som väggfärg, dvs i större burk, hela 2,5 liter. Så önskar du en nyans på din väggar som inte finns med bland väggfärgerna är det alltså samma innehåll i de mindre burkarna, du får då bara köpa flera burkar...;)


Fråga: Hur är färgen eko-märkt? 

Jeanne dÁrc Living svarar: 

Vi har alltid vetat att vår Vintage Paint är en mycket miljövänlig färg, som är säker för hela familjen. Detta fick vi nyligen bevisat via den officiella EU-miljömärknings certifieringen
– vi är en av de få krit-baserade färger på marknaden!
Det sociala ansvaret och en hållbar produktion, är av en avgörande betydelse för oss.
Därför är vår Vintage Paint tillverkad av specialister på en fabrik, grundlagd 1938, där de hedrar och respekterar naturliga ingredienser med ett minimalt produktionsavtryck på miljön. 

Utveckling och tester görs i fabrikens eget in-House laboratorium, som har mer än 15 högutbildade och passionerade entusiaster.
Detta gör det också möjligt för oss att ha en komplett hållbar produktionskedja, där det används ett emballage av 100% återanvänt papper. Plast används inte på någonstans, och alla burkarna är framställda av återanvänd metall. Det är vårt mål att skapa en hållbar produkt, som är säker för miljön, produktionen och våra kreativa kunder.
Det är flera saker som ligger till grund, att Vintage Paint är det bästa valet för dig till ditt nästa DIY-projekt.
I dag är vi fortfarande förvånade över hur lätt färgen är att använda, och hur många möjligheter
det ger dig till att vara kreativ. Färgen kan fästa på i stort sätt alla ytor, utan något särskilt förarbete och har den perfekta balansen mellan elasticitet och hög täckförmåga, som ofta överstiger marknadsstandarden.
Det är viktigt att veta, att vi är annorlunda, för att vi tänker på morgondagen!

·         Äkta Ecolabel
·         Säker för dig och din familj
·         Certifierad av opartiska experter
·         Miljöbevisad kvalitetsstandard du kan lita på
·         Hållbar produktion för en bättre framtid

Vi kan nu officiellt bevisa, att vår resa har fört oss till ett ställe som vi kan vara stolta över att vara.
Gör rätt val – även när du målar!